Dieta, ka daryti kai norisi valgyti?

Dažnai būna, kad pradedi laikytis dietos ir labai sunku atsikratyti įpročio valgyti daug ir dažnai. Tačiau viso to atsikratyti galima keliais paprastais būdais. Reikia turėti noro ir žinoti kelis šiuos patarimus:

Pirmiausia turite stengtis niekada nevalgyti stovėdami, kadangi kai yra valgoma stovint, tuomet suvalgoma žymiai daugiau.

Patariama taip pat prieš valgį išgerti stiklinę pomidorų sulčių arba mineralinio vandens. Tai Jums padės ilgiau išlaikyti sotumo jausmą.

Beje, turite žinoti, kad kava skatina apetitą, todėl reikėtų apsiriboti dviem kavos puodeliais per dieną. Kava turėtų būti be cukraus.

Apetitą numalšinti gali padėti ir skiltelė česnako. Tik nebijokite kvapo. Jūs galite tiesiog praryti česnako skiltelę net jos nekramtydami. Česnakas savo ruožtu ne tik apetitą padės numalšinti, bet taip pat ir sunaikins ligas sukeliančius mikrobus.

Jeigu jaučiate itin stiprų alkio jausmą, tokiu atveju patariama tiesiog suvalgyti vieną šaukštą pieno miltelių.

Taip pat patariama ir obuolius valgyti su viskuo. Tai reiškia, kad ir su obuoliuose esančiomis sėklomis. Šiose sėklose yra jodo, kuris, kaip žinia, slopina norą valgyti.

Tiems kurie jaučia itin didelį alkį, rekomenduojama valgyti ne tris, o penkis kartus per dieną. Be abejo, geriausia yra tai, kas suvalgoma per tris kartus išskaidyti tiesiog į penkias dalis. Jeigu vis tiek jaučiatės alkani, tuomet labai nepanikuokite ir išgerkite stiklinę kefyro arba jogurto.

Be abejo, turite žinoti, kad visuomet privalote pavalgyti pusryčius. Pusryčiai skatina medžiagų apykaitos sistemą, skatina riebalų deginimą. Jeigu vis dėlto nespėjate pavalgyti pusryčių, tuomet turite žinoti, kad medžiagų apykaitos lygis sumažėja 5%. Ryte valgant avižinius dribsnius, jogurto ir vaisių yra optimaliai subalansuojamas baltymų/ angliavandenių santykis, o taipogi stabilizuojasi ir medžiagų apykaita. Be to, baltymus patariama vartoti prieš kiekvieną valgį. Baltymai ne tik suteikia sotumo jausmą, tačiau taip pat skatina ir medžiagų apykaitą.

Be to, reikia pridurti, jog geriausia yra avižinę košę virti su pienu.