Dieta pagal kraujo grupę: AB kraujo grupė

AB – pati jauniausia kraujo grupė, geriausiai prisitaikiusi prie šiandienos gyvenimo sąlygų bei mitybos būdo. AB kraujo grupės atstovai – tokie pat mišraus maisto valgytojai, kaip ir B kraujo grupės, tačiau su tam tikrais apribojimais, nulemtais A grupės poveikio. Taigi šios grupės atstovai vienu atžvilgiu labiau panašūs į A grupės atstovus, pavyzdžiui, gyvulinių baltymų toleravimu, kitu – į B grupės, pavyzdžiui, reagavimu į pieno produktus. Dėl to tie, kurių kraujo grupė AB, privalo atsižvelgti į rekomendacijas, skirtas abiem minėtoms grupėms. Regis, iš savo A grupės protėvių jie paveldėjo jautrią virškinimo sistemą bei mažą skrandžio sulčių rūgštingumą.

MĖSA, ŽUVIS, JAVAI, PIENO PRODUKTAI BEI KIAUŠINIAI

B kraujo grupės paveldas lemia, kad AB grupei tinka gyvuliniai baltymai, tačiau iš A kraujo grupės gautas mažas skrandžio sulčių rūgštingumas mėsą leidžia valgyti tik retkarčiais ir tik nedidelėmis porcijomis — tik tada ji bus gerai suvirškinta. Vištienoje esantys lėktinai tokių žmonių kraują agliutinuoja kaip ir B grupės atstovų, taigi vištiena gardžiuotis draudžiama! Kadangi skrandžio sulčių rūgtingumas mažas, iš valgiaraščio derėtų išbraukti ir rūkytus bei sūdytus mėsos gaminius. Žuvų pasirinkimas tikrai gausus, aišku, atsisakius to, kas netinka A bei B kraujo grupėms. Rekomenduojami pieno produktai – tie patys, kaip ir B kraujo grupei. Vadinasi, rūgštūs gaminiai, pavyzdžiui, kefyras ar jogurtas, bus virškinami gerai.  Patariama vartoti ir kiaušinius — svarbų baltymų šaltinį, nes, kitaip nei vištienoje, juose nėra jokių lėktinų. Greta gyvulinių baltymų valgiaraštį dera papildyti sojų pienu bei tofu. Rinkdamiesi javų gaminius, šie žmonės turėtų atsižvelgti j A ir B grupėms teikiamas rekomendacijas ir nepamiršti, kad per gausiai vartojant kviečius, gali atsirasti sveikatos sutrikimų. Jie privalo visiškai atsisakyti grikių bei kukurūzų.

DARŽOVĖS, VAISIAI, PRIESKONIAI BEI GĖRIMAI

Beveik visas daržoves, kurias gerai virškina A ir B grupių atstovai, gali valgyti ir mišrūnai jų įpėdiniai. Ir čia pomidorai yra išimtis. Nors juose slypintys lėktinai pridaro nemaža bėdų A ir B kraujo grupėms, tačiau AB kraujo grupei tai – neutralus produktas. Pavyzdžiui, žiediniai kopūstai, brokoliai, baklažanai bei raudonieji burokėliai ant tokių asmenų stalo gali puikuotis ir dažniau, taip pat agurkai bei žalios spalvos lapinės daržovės. Vaisius AB kraujo grupės atstovai turėtų rinktis daugiausia tuos pačius, kaip ir A grupės: vengti apelsinų bei bananų, daugiau valgyti greipfrutų, vyšnių, ananasų bei slyvų, taip pat kitų vaisių. Leidžiama saikingai vartoti cukrų, medų bei melasą, bet išsiversti be acto ir pipirų; vietoj jų maistą gardinti citrinomis, prieskoninėmis žolėmis, ir kuo gausiau – česnakais. Jei AB kraujo grupės atstovai pakaitomis gers kavą ir žaliąją arbatą, retkarčiais pasimėgaus raudonojo vyno taure ir, žinoma, nevengs vandens, galėsime sakyti, kad gėrimus jie renkasi teisingai. Kaip ir kitoms kraujo grupėms, taip ir šiai, tinka ta pati taisyklė: žolelių arbatas reikia kaitalioti. Gerai pasisavinamos ir vandeniu skiestos sultys.

AB KRAUJO GRUPEI REKOMENDUOJAMI MAISTO PRODUKTAI

Mėsa Pienas bei pieno produktai
Aviena Jogurtas
Eriena Kefyras
Kalakutiena Rūgšti grietinė
Triušiena Avies pieno sūris
Žuvys bei jūros gėrybės Itališkas sūris
Amerikiniai jūrų velniai Ožkos pieno sūris
Eršketai Rikota sūris
Jūrų ešeriai Varškė
Jūrų lydekos Aliejus, riebalai, riešutai, sėklos
Lydekos Alyvų aliejus
Menkės Graikiniai riešutai
Sardinės Kaštanai
Skumbrės Žemės riešutai
Sterkai Javai bei duonos gaminiai
Šlakiai Avižos
Raudonieji ešeriai Baltieji ryžiai
Rifų ešeriai Daigintų kviečių miltai
Vaivorykštiniai upėtakiai Duonos džiūvėsėliai
Tunai Laukiniai ryžiai
Ankštinės daržovės Pūsti ryžiai
Margosios pupelės Speltos
Perlinės pupelės Ryžiai Basmati
Raudonosios pupelės Ryžių miltai
Sojų pupelės Rudieji ryžiai
Tofu Rugiai
Žalieji lęšiai Rupi duona
Daržovės Soros
Agurkai Sojų duona
Baklažanai Vaisiai bei sultys
Batatinės dioskorėjos Agrastai
Brokoliai Ananasai
Česnakai Bruknės
Kiaulpienės Bruknių sultys
Lapiniai kopūstai Citrinos
Pastarnokai Figos
Raudonieji burokėliai Greipfrutai
Saldžios bulvės Kiviai
Salierai Kopūstų sultys
Prieskoninės žolės bei prieskoniai Morkų sultys
Česnakai Papajų sultys
Karis Salierų sultys
Krienai Slyvos
Petražolės Vynuogės
Gėrimai bei žolelių arbatos Vynuogių sultys
Didžiosios varnalėšos Vyšnios
Erškėtuogės Vyšnių sultys
Ežiuolės
Imbieras
Pupelių kava
Ramunėlės
Saldymedžio šaknys
Vanduo
Žalioji arbata
Žemuogių lapai
Ženšenis