B kraujo grupės atstovai klajokliai gali pasigirti stipria imunine sistema. Jie laikomi itin lengvai prisitaikančiais prie mitybos bei aplinkos pokyčių. Juos galima vadinti galinčiais valgyti viską: šie žmonės puikiai virškina ne tik mėsą bei žuvį, bet ir pieno produktus, javus, daugelį daržovių bei vaisių rūšių, žinoma, atsižvelgiant į išvardijamas išimtis. Peteris D’Adamas pavydėtiną B grupę vadina evoliucijos pastangomis sujungti įvairiausias tautas bei kultūras.
MĖSA, ŽUVYS, JAVAI, PIENO PRODUKTAI, KIAUŠINIAI
Vištienoje, kuri šiaip jau laikoma lengvu ir gerai virškinamu maistu, yra lėktino, agliutinuojančio B grupės kraują. Tačiau šios kraujo grupės atstovai gali mėgautis kitų rūšių mėsa, o jEi nenori atsisakyti paukštienos, gali valgyti kalakutieną. Daugelis žuvų šiems žmonėms — puikiai tinkantis arba neutralus maistas. Vis dėlto jie turi kuo toliau laikytis nuo delikatesais laikomų jūros gėrybių — vėžių, krabų, omarų bei moliuskų, nes jos agliutinuoja jų kraują; todėl ir išvardijamos nepatartinų vartoti produktų sąraše. B kraujo grupės atstovams labai tinka pieno produktai. Jie gali rinktis pagal skonį — kefyrą, jogurtą ar varškę. Vištų kiaušiniuose nėra kenksmingų lėktinų, kurie slypi vištienoje, todėl B kraujo grupės atstovai gali valgyti jų kiek tik širdis geidžia. B kraujo grupei tinka daugelis javų rūšių bei jų gaminiai, bet geriausiai — speltos (laukiniai kviečiai ) . Ir atvirkščiai, derėtų vengti rugių, kamuto (egiptiškosios senovinės kviečių atmainos), burnočių bei miežių.
DARŽOVĖS, VAISIAI, PRIESKONIAI BEI GĖRIMAI
Yra labai nedaug daržovių rūšių, kurios B kraujo grupei būtų kenksmingos ar bent jau neutralios. Vis dėlto reikėtų būti atlargiems valgant pomidoruS, kukurūzus bei alyvas. Na, o žalios spalvos lapinių daržovių tokie žmonės neįstengs per daug suvalgyti niekada. B kraujo grupės žmogus gali nesivaržydamas rinktis ir vaisius. Tai pasakytina ir apie vaisių bei daržovių sultis — šie dalykai taip pat labai naudingi arba neutralūs. Sultis derėtų skiesti vandeniu. Pipiruose yra lėktinų, kurie gali pridaryti bėdų. Dėl to įsigeidus aštrių valgių, šiuos reikėtų gardinti imbieru, kariu ar aitriosiomis paprikomis. Baltąjį bei rudąjį cukrų, taip pat melasą ir medų vartoti galima saikingai. Šios kraujo grupės žmonės turi galimybę gardžiuotis netgi šokoladu, tik, aišku, neperlenkdami lazdos. Tai vienintelė grupė, kuriai salotas leidžiama gardinti actu. Tačiau žalioji arbata, rekomenduojamų žolelių arbatos ir, žinoma, vanduo — deja, vieninteliai gėrimai, derantys B kraujo grupės žmonėms. Vis dėlto ypatingomis progomis nepakenks bokalas alaus, stiklas vyno, puodelis juodosios arbatos ar kavos.
B KRAUJO GRUPEI REKOMENDUOJAMI MAISTO PRODUKTAI
Mėsa | Žuvys bei jūros gėrybės |
Aviena | Amerikiniai jūrų velniai |
Eriena | Baltieji paltusai |
Triušiena | Eršketai |
Žvėriena | Ešeriai |
Pienas bei pieno prodyktai | Ikrai |
Jogurtas | Jūrų ešeriai |
Kefyras | Jūrų lydekos |
Liesas pienas | Lydekos |
Avies pieno sūris | Menkės |
Itališkas sūris | Plekšnės |
Ožkos pieno sūris | Raudonieji ešeriai |
Rikota | Sardinės |
Varškė | Skumbrės |
Javai bei duonos gaminiai | Šlakiai |
Avižų dribsniai | Aliejus, riebalai, riešutai, sėklos |
Džiūvėsiai | Alyvų aliejus |
Pūsti ryžiai | Bertoletijų riešutai |
Ryžių sėlenos | Graikiniai riešutai |
Rupi duona | Kaštainiai |
Rupi ruginė duona | Migdolai bei jų gaminiai |
Soros bei jų duona | Ankštinės daržovės |
Speltos | Daržinės pupelės |
Daržovės | Lenktaskėklės pupelės |
Aitriosios paprikos | Perlinės pupelės |
Baklažanai | Sojų pupelės |
Baltieji gūžiniai kopūstai | Vaisiai bei sultys |
Batatinės dioskorėjos | Ananasai |
Briuseliniai kopūstai | Ananasų sultys |
Brokoliai | Bananai |
Grybai (šitakė) | Bruknės |
Kiniški kopūstai | Bruknių sultys |
Lapiniai kopūstai | Kopūstų sultys |
Morkos | Papajų sultys |
Paprikos | Papajos |
Pastarnokai | Skyvos (šviežios) |
Raudonieji burokėliai | Vynuogės |
Raudonieji gūžiniai kopūstai | Vynuogių sultys |
Saldžiosios bulvės (batatai) | Gėrimai bei žolelių arbatos |
Žiediniai kopūstai | Aviečių lapai |
Prieskoninės žolės bei prieskoniai | Erškėtuogės |
Imieras | Imbieras |
Karis | Petražolės |
Krienai | Pipirmėtės |
Petražolės | Saldymedžio šaknys |
Uoginės paprikos | Šalavijai |
Žalioji arbata | |
Ženšenis |