Nereikia stebėtis, kad pirmykščių medžiotojų palikuonims dėl atsparios virškinimo sistemos kaip svarbiausias baltymų šaltinis rekomenduojama mėsa. 0 kraujo grupės atstovų skrandžio sulčių rūgštingumas didelis, todėl jie puikiai virškina mėsą. Vis dėlto šie žmonės dėl minėtos priežasties turi būti itin atsargūs valgydami vaisius, kurie labai didina skrandžio sulčių rūgštingumą. Tai apelsinai, mandarinai, braškės bei saldžios sultys ir cukrus apskritai. Tik taip jie išvengs skrandžio gleivinės sudirginimo.
Mėsa, žuvis, javai, pieno produktai ir kiaušiniai
Šiais laikais 0 kraujo grupės atstovų gyvenimo būdas labai skiriasi nuo jų protėvių, todėl šie mėsėdžiai (tai lemia kraujo grupė) turėtų rinktis liesą mėsą, neutralią paukštieną ir apsiriboti nedidelėmis porcijomis. Ir visa tai derinti su jiems tinkamomis daržovių bei vaisių rūšimis. 0 kraujo grupės atstovams labai tinka ir daugybė žuvų rūšių, ypač riebios šaltųjų jūrų žuvys — silkės, skumbrės bei menkės. Ir atvirkščiai, javai, ypač kviečiai, netinka. Vėliau pamatysite, kad rekomenduojamų produktų sąraše nėra nė vienos kviečių rūšies. 0 kraujo grupės atstovų organizmas taip pat prastai virškina karvių pieno produktus. Taigi jie irgi nerekomenduojami. Retkarčiais suvalgomas vienas kitas vištų kiaušinis, atvirkščiai, rūpesčių nesukels.
Daržovės, vaisiai, prieskoniai bei gėrimai
0 kraujo grupės atstovams ypač tinka žalios spalvos bei lapinės daržovės. O pomidorai, kurių lėktinai A ir B grupių kraujyje darbuojasi tarsi puikiausi klijai, 0 kraujo grupei tinka kaip neutralūs produktai. Pomidorų padažas, atvirkščiai, dėl jame esančių priedų gali pakenkti. Kaip ir visų kitų, taip ir 0 kraujo grupės atstovai turi visiškai atsisakyti bet kokių kokosų riešutų gaminių. Jų skrandį dirgina ir malti pipirai — ir juodieji,, ir baltieji, taip pat actas. Taigi draudžiami rūgštūs marinuoti produktai. Cukrus bei medus nekenkia, tačiau jais mėgautis derėtų saikingai. Tai galima pasakyti ir apie visas kitas kraujo grupes. 0 kraujo grupės atstovams neribotais kiekiais rekomenduojama gerti tik vandenį bei negazuotą mineralinį vandenį. Leistina ir žalioji arbata; juodoji arbata bei rūgštingumą labai didinanti kava — ne. Saikingai geriamas alus bei vynas taip pat nesukels problemų. Plikant vaistažolių arbatą reikia nepamiršti, kad tai yra gydomoji priemonė, todėl ją gerti reikia saikingai. Geriausia kaitalioti tokios arbatos rūšis.
0 kraujo grupei rekomenduojami maisto produktai
Mėsa | Pienas bei pieno produktai |
Ėriena, aviena | Sojų pienas ir kiti sojų produktai |
Jautiena | |
Subproduktai (širdis, kepenys) | |
Veršiena | |
Žvėriena | |
Žuvys bei jūros gėrybės | Aliejus, riebalai, riešutai bei sėklos |
Baltieji paltusai | Alyvų aliejus |
Eršketai | Sėmenų aliejus |
Jūrų lydekos | Javai bei duonos gaminiai |
Jūrų plekšnės | Rupi duona bei speltos |
Kardžuvės | Ankštinės daržovės |
Lašišos | Japoninės vignos |
Lydekos | Kiminės vingos |
Menkės | Margosios pupelės |
Sardinės | |
Skumbrės | |
Šviežios silkės | Prieskoninės žolės bei prieskoniai |
Upiniai ešeriai | Ceratonijos |
Vaivorykštiniai upėtakiai | Ciberžolės |
Daržovės | Dumblių ekstraktas |
Artišokai | Karis |
Brokoliai | Petražolės |
Cikorijos | Raudoniėji dumbliai |
Dumbliai | Uoginės paprikos |
Griežčiai | Gėrimai bei žolelių arbatos |
Kaliaropės | Apyniai |
Lapiniai kopūstai | Daržinės žliugės |
Mangoldai | Erškėtuogės |
Moliūgai | Imbieras |
Pastarnokai | Kiaulpienės |
Porai | Liepžiedžiai |
Raudonosios paprikos | Ožragės |
Saldžiosios bulvės | Petražolės |
Svogūnai | Pipirmėtės |
Špinatai | Raudonosios guobos žievė |
Topinambai | Sarsapariliai |
Valgomasis hibiskas | Šilkmedžio uogos |
Vaisiai bei sultys | Vanduo |
Ananasų sultys | |
Figos (šviežios bei džiovintos) | |
Slyvos (šviežios bei džiovintos) | |
Slyvų sultys | |
Vyšnių sultys |