AB – pati jauniausia kraujo grupė, geriausiai prisitaikiusi prie šiandienos gyvenimo sąlygų bei mitybos būdo. AB kraujo grupės atstovai – tokie pat mišraus maisto valgytojai, kaip ir B kraujo grupės, tačiau su tam tikrais apribojimais, nulemtais A grupės poveikio. Taigi šios grupės atstovai vienu atžvilgiu labiau panašūs į A grupės atstovus, pavyzdžiui, gyvulinių baltymų toleravimu, kitu – į B grupės, pavyzdžiui, reagavimu į pieno produktus. Dėl to tie, kurių kraujo grupė AB, privalo atsižvelgti į rekomendacijas, skirtas abiem minėtoms grupėms. Regis, iš savo A grupės protėvių jie paveldėjo jautrią virškinimo sistemą bei mažą skrandžio sulčių rūgštingumą.
MĖSA, ŽUVIS, JAVAI, PIENO PRODUKTAI BEI KIAUŠINIAI
B kraujo grupės paveldas lemia, kad AB grupei tinka gyvuliniai baltymai, tačiau iš A kraujo grupės gautas mažas skrandžio sulčių rūgštingumas mėsą leidžia valgyti tik retkarčiais ir tik nedidelėmis porcijomis — tik tada ji bus gerai suvirškinta. Vištienoje esantys lėktinai tokių žmonių kraują agliutinuoja kaip ir B grupės atstovų, taigi vištiena gardžiuotis draudžiama! Kadangi skrandžio sulčių rūgtingumas mažas, iš valgiaraščio derėtų išbraukti ir rūkytus bei sūdytus mėsos gaminius. Žuvų pasirinkimas tikrai gausus, aišku, atsisakius to, kas netinka A bei B kraujo grupėms. Rekomenduojami pieno produktai – tie patys, kaip ir B kraujo grupei. Vadinasi, rūgštūs gaminiai, pavyzdžiui, kefyras ar jogurtas, bus virškinami gerai. Patariama vartoti ir kiaušinius — svarbų baltymų šaltinį, nes, kitaip nei vištienoje, juose nėra jokių lėktinų. Greta gyvulinių baltymų valgiaraštį dera papildyti sojų pienu bei tofu. Rinkdamiesi javų gaminius, šie žmonės turėtų atsižvelgti j A ir B grupėms teikiamas rekomendacijas ir nepamiršti, kad per gausiai vartojant kviečius, gali atsirasti sveikatos sutrikimų. Jie privalo visiškai atsisakyti grikių bei kukurūzų.
DARŽOVĖS, VAISIAI, PRIESKONIAI BEI GĖRIMAI
Beveik visas daržoves, kurias gerai virškina A ir B grupių atstovai, gali valgyti ir mišrūnai jų įpėdiniai. Ir čia pomidorai yra išimtis. Nors juose slypintys lėktinai pridaro nemaža bėdų A ir B kraujo grupėms, tačiau AB kraujo grupei tai – neutralus produktas. Pavyzdžiui, žiediniai kopūstai, brokoliai, baklažanai bei raudonieji burokėliai ant tokių asmenų stalo gali puikuotis ir dažniau, taip pat agurkai bei žalios spalvos lapinės daržovės. Vaisius AB kraujo grupės atstovai turėtų rinktis daugiausia tuos pačius, kaip ir A grupės: vengti apelsinų bei bananų, daugiau valgyti greipfrutų, vyšnių, ananasų bei slyvų, taip pat kitų vaisių. Leidžiama saikingai vartoti cukrų, medų bei melasą, bet išsiversti be acto ir pipirų; vietoj jų maistą gardinti citrinomis, prieskoninėmis žolėmis, ir kuo gausiau – česnakais. Jei AB kraujo grupės atstovai pakaitomis gers kavą ir žaliąją arbatą, retkarčiais pasimėgaus raudonojo vyno taure ir, žinoma, nevengs vandens, galėsime sakyti, kad gėrimus jie renkasi teisingai. Kaip ir kitoms kraujo grupėms, taip ir šiai, tinka ta pati taisyklė: žolelių arbatas reikia kaitalioti. Gerai pasisavinamos ir vandeniu skiestos sultys.
AB KRAUJO GRUPEI REKOMENDUOJAMI MAISTO PRODUKTAI
Mėsa | Pienas bei pieno produktai |
Aviena | Jogurtas |
Eriena | Kefyras |
Kalakutiena | Rūgšti grietinė |
Triušiena | Avies pieno sūris |
Žuvys bei jūros gėrybės | Itališkas sūris |
Amerikiniai jūrų velniai | Ožkos pieno sūris |
Eršketai | Rikota sūris |
Jūrų ešeriai | Varškė |
Jūrų lydekos | Aliejus, riebalai, riešutai, sėklos |
Lydekos | Alyvų aliejus |
Menkės | Graikiniai riešutai |
Sardinės | Kaštanai |
Skumbrės | Žemės riešutai |
Sterkai | Javai bei duonos gaminiai |
Šlakiai | Avižos |
Raudonieji ešeriai | Baltieji ryžiai |
Rifų ešeriai | Daigintų kviečių miltai |
Vaivorykštiniai upėtakiai | Duonos džiūvėsėliai |
Tunai | Laukiniai ryžiai |
Ankštinės daržovės | Pūsti ryžiai |
Margosios pupelės | Speltos |
Perlinės pupelės | Ryžiai Basmati |
Raudonosios pupelės | Ryžių miltai |
Sojų pupelės | Rudieji ryžiai |
Tofu | Rugiai |
Žalieji lęšiai | Rupi duona |
Daržovės | Soros |
Agurkai | Sojų duona |
Baklažanai | Vaisiai bei sultys |
Batatinės dioskorėjos | Agrastai |
Brokoliai | Ananasai |
Česnakai | Bruknės |
Kiaulpienės | Bruknių sultys |
Lapiniai kopūstai | Citrinos |
Pastarnokai | Figos |
Raudonieji burokėliai | Greipfrutai |
Saldžios bulvės | Kiviai |
Salierai | Kopūstų sultys |
Prieskoninės žolės bei prieskoniai | Morkų sultys |
Česnakai | Papajų sultys |
Karis | Salierų sultys |
Krienai | Slyvos |
Petražolės | Vynuogės |
Gėrimai bei žolelių arbatos | Vynuogių sultys |
Didžiosios varnalėšos | Vyšnios |
Erškėtuogės | Vyšnių sultys |
Ežiuolės | |
Imbieras | |
Pupelių kava | |
Ramunėlės | |
Saldymedžio šaknys | |
Vanduo | |
Žalioji arbata | |
Žemuogių lapai | |
Ženšenis |