Gardžiosios cukinijos – keletas skanių ir sveikų receptų

Kiekvienas iš mūsų turėtume įsisavinti vieną labai svarbų dalyką – nėra tokio dalyko, kaip per daug cukinijų! Ir iš tikrųjų, sakydami tai beveik nehiperbolizuojame – jei jūs bent kartą savo sode buvote auginę cukinijas, puikiai žinote, kad cukinijos per dieną gali paaugti net iki pustrečio centimetro. Ir vos vieno cukinijų krūmo gali visiškai pakakti jūsų šeimai ar net jūsų kaimynams. Todėl, kai cukinijų derlius įprastai yra toks gausus, kartais tenka pasukti galvą galvojant, kaip originaliau cukinijas įtraukti į savo kasdienės mitybos racioną. O tam, kad tai padaryti jums būtų lengviau, pateiksime keletą gardžių cukinijų receptų, kuriuos galėsite išbandyti savo virtuvėje.

Makaronai su cukinijomis ir grybais

Tai yra nuostabus kreminis ir sotus makaronų patiekalas, kurį jūs galite pasigaminti vos per 20 min. O svarbiausia, kad visą tai jūs galite padaryti vos viename puode.

Ingredientai, kurių jums reikės:

  • 500 g spagečių
  • 500 g crimini (pastarieji dar yra vadinami „Portobello paauglystėje“) grybų (plonai supjaustytų)
  • 2 cukinijų (supjaustytų plonais griežinėliais, kurie papildomai supjaustomi į keturias dalis)
  • 2/3 puodelio žirnių
  • 2 skiltelių česnako (supjaustyto plonais griežinėliais)
  • Žiupsnelio čiobrelių
  • Druskos ir juodųjų pipirų
  • 1/3 puodelio tarkuoto „Parmezano“ sūrio
  • 1/4 puodelio riebaus kremo

Gaminimo eiga:

  1. Dideliame puode sumaišykite spagečius, grybus, cukinijas, žirnelius, česnaką, čiobrelius ir 4 puodelius vandens (jei reikia, vandens kiekis gali būti ir didesnis). Pagardinkite prieskoniais.
  2. Užvirkite vandenį, tuomet sumažinkite ugnį ir leiskite virti (puodas neturi būti uždengtas) tol, kol makaronai bus išvirę. Tam tereikės apytiksliai 8-10 min. Tuomet ant viršaus turėtumėte užberti tarkuoto „Parmezano“ sūrio.
  3. Vuolia – gardus patiekalas iš cukinijų jau gali būti patiekiamas ant stalo!

Cukinijų picos kąsneliai

Sveiki ir maistingi cukinijų picos kąsneliai gali būti pagaminti vos per 15 min. ir pasitelkiant tik 5 ingredientus.

Ingredientai, kurių jums reikės:

  • 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 3 cukinijos, supjaustytos storesniais griežinėliais
  • Druska ir pipirai
  • 1/3 puodelio „Marinara“ padažo
  • 1/2 puodelio sutarkuoto „Mocarela“ sūrio.
  • 1/4 puodelio pepperoni dešros gabalėlių
  • 1 valgomasis šaukštas itališkų prieskoninių žolelių

Gaminimo eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę.
  2. Įkaitinkite alyvuogių aliejų didelėje keptuvėje. Kepti cukinijas turėsite paeiliui, kadangi visos vienu metu keptuvėje nesutilps. Kepant reguliariai vartykite jas tol, kol kiekviena pusė „nusidažys“ auksine spalva. Kiekvieną pusę galite kepti apytiksliai 1-2 min. Tuomet jas paskaninkite druska ir pipirais.
  3. Iškeptus cukinijų griežinėlius išdėliokite ant didelio lakšto kepimo popieriaus. Patepkite cukinijų griežinėlių viršų „Marinara“ padažu, užberkite „Mocarela“ sūrio ir pepperoni dešros gabalėlių.
  4. Visą tai įdėkite į orkaitę ir kepkite joje tol, kol sūris ištirps. Tam tereikės vos 1-2 min.
  5. Belieka patiekti. Jei norite, pagamintus cukinijų picos kąsnelius galite pagardinti itališkomis prieskoninėmis žolelėmis.

Cukinijų apkepas su sūriu

Tai nuostabus cukinijų apkepas, kuris puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek ir pietums ar vakarienei. Be to – jį taip paprasta paruošti! Pasiruošimui tereikės 10 min., o kepimui – 30 min.

Ingredientai, kurių jums reikės:

  • 200 g šaldytų mažų kruasanų
  • 2valgomieji šaukštai sviesto
  • 1 mažas supjaustytas svogūnas
  • 4 mažos supjaustytos cukinijos
  • 3kiaušiniai
  • 1valgomasis šauktas džiovintų bazilikų
  • 1valgomasis šaukštas oregano prieskonių
  • 1valgomasis šaukštas garstyčių prieskonių
  • 1/2valgomojo šaukšto druskos
  • 1/4valgomojo šaukšto pipirų
  • 200 g plėšyto „Mocarela“ sūrio

Gaminimo eiga:

  1. Išdėliokite šaldytus kruasanus ant aliejumi ištepto kepimo indo. Juos turėtumėte stipriau paspausti, kad jie padengtų visą dugną.
  2. Ištirpdykite sviestą keptuvėje, įdėkite supjaustytus svogūnus ir supjaustytas cukinijas. Tuomet kepkite apytiksliai 5 min. ant vidutinio stiprumo ugnies.
  3. Dubenyje sumaišykite kiaušinį su prieskoniais.
  4. Svogūnus ir cukinijas turėtumėte sumaišyti su kiaušinio plakiniu.
  5. Visą mišinį įdėkite į kepimo indą ant šaldytų kruasanų ir ant viršaus užberkite plėšyto „Mocarela“ sūrio. Kepkite 200 °C laipsnių temperatūroje 25-30 min.

POST REPLY