Šios dietos esmė – vartoti tik skystą maistą, kadangi tuomet darbuosis tik kepenys ir inkstai, o virškinimo traktas siaurės ir baigus laikytis dietos nebegalės praleisti didelio maisto kiekio. Tuo pačiu organizmas bus aprūpintas maistinėmis medžiagomis ir kalorijomis. Taip yra todėl, kad natūralūs gėrimai yra tokie pat pilnaverčiai kaip ir kietas maistas. Dietos patariama laikytis 7 dienas. Tokiu būdu galima atsikratyti 3 – 4 nepageidaujamų kilogramų. Siekiant didesnio rezultato (6 – 7 kilogramų), galima dietos laikytis ir 14 dienų, tačiau taip ilgai organizmui teikti tik skysčius jau kiek rizikinga, todėl patariama nuo aštuntos dietos dienos vakare kartu su kefyru suvalgyti nedidelę porciją mėgiamų daržovių salotų su alyvuogių aliejumi.
Valgiaraštis vienai dienai:
9 val – stiklinė avižinio nuoviro (2 valgomuosius šaukštus avižinių dribsnių užpilame 2,5 stiklinėmis vandens, viską užviriname ir paliekame dešimčiai minučių. Tuomet gerai išmaišome ir nukošiame), puodelis kavos arba arbatos be cukraus;
10 val – daržovių sultinio stiklinė;
11 val – stiklinė karšto virinto vandens;
12 val – stiklinė skiestų sulčių (3/4 stiklinės šviežiai spaustų arba pirktinių obuolių, apelsinų, vynuogių ar kriaušių sulčių praskiedžiame ¼ stiklinės šilto virinto vandens);
13 val – stiklinė 1,5% riebumo pieno;
14 val – stiklinė karšto virinto vandens;
15 val – stiklinė uogų ar vaisių nuoviro;
16 val – silpno mėsos sultinio stiklinė (200 gramų smulkiai supjaustytos mėsos (neriebios jautienos ar ėrienos) užpilame 4 stiklinėmis šalto vandens, įberiame mažą žiupsnelį druskos ir verdame apie valandą. Tuomet atvėsiname ir nukošiame);
17 val – stiklinė karšto virinto vandens;
18 val – stiklinė karšto virinto vandens;
19 val – stiklinė skiestų daržovių sulčių (po ¼ stiklinės morkų bei kopūstų sulčių (arba ½ stiklinės santykiu 1:1 skiestų pomidorų ar moliūgų sulčių) praskiedžiame ½ stiklinės šilto virinto vandens);
20 val – stiklinė daržovių nuoviro;
21 val – stiklinė karšto virinto vandens;
22 val – stiklinė 1,5-2,5% riebumo kefyro. Baigus laikytis skysčių dietos, tris dienas reikia maitintis taip pat pagal specialų valgiaraštį (tarpuose tarp valgių būtina išgerti po tris stiklines karšto virinto vandens):
1 diena 9 val – stiklinė virtų žiedinių kopūstų, morkų, bulvių tyrės, pagardintos lieso kefyro užpilu;
12 val – trys pomidorai, troškinti nedideliame kiekyje vandens, užpilti liesu kefyru;
15 val – stiklinė virtų, smulkiai tarkuotų morkų, užpiltų medumi, skiestu obuolių sultimis (¼ stiklinės sulčių – 0,5 arbatinio šaukštelio medaus);
18 val – stiklinė trintų daržovių (virtų burokėlių, morkų ir bulvių) salotų, užpiltų 2 valgomaisiais šaukštais kefyro; 21 val – stiklinė virtų žiedinių kopūstų arba moliūgų tyrės, pagardintos lieso kefyro užpilu.
2 diena 9 val – virtų daržovių (žiedinių kopūstų, morkų, bulvių ir cukinijų) salotos arba troškintos morkos su kopūstais, užpiltos liesu kefyru;
12 val – stiklinė skystos ryžių ar manų košės. Geriausia ją virti vandens pagrindu, o likus apie 10 minučių iki virimo pabaigos įpilti šiek tiek 1,5% riebumo pieno;
15 val – gabaliukas šviežios duonos ir trintų daržovių (burokėlių ar morkų) salotos arba tiršta žiedinių kopūstų, cukinijų, bulvių, morkų ir pomidorų sriuba;
18 val – stiklinė bulvių ar moliūgų košės, pagardintos lieso pieno (¼ stiklinės) užpilu, puodelis kavos ar arbatos be cukraus;
21 val – stiklinė šviežių kopūstų ir tarkuotų morkų salotų, pagardintų medumi, skiestu obuolių sultimis (¼ stiklinės sulčių – 0,5 arbatinio šaukštelio medaus).
3 diena 9 val – stiklinė manų arba grikių košės, virtos lieso pieno pagrindu, ir stiklinė daržovių nuoviro (2 stiklinės vandens, viena morka ir 100 gramų kopūstų);
12 val – gabaliukas duonos (geriausia su sėlenomis) ir mėgiamos daržovių salotos su alyvuogių aliejumi;
15 val – tiršta daržovių sriuba su ryžiais arba perlinėmis kruopomis ir 200 gramų grybų. Litrui vandens reikės dviejų vidutinių bulvių, vienos morkos, vienos svogūno galvutės, valgomojo šaukšto aliejaus, 20 gramų džiovintų grybų ir 1/3 stiklinės ryžių, žiupsnelio druskos;
18 val – daržovių troškinys iš cukinijų, žiedinių ir balta-gūžių kopūstų, morkų, bulvių, obuolių ir pomidorų su žalumynais, česnaku ir tarkuota citrinos žievelė;
21 val – gabaliukas kiek padžiūvusios duonos su naminiu sūriu arba liesa varške ir šviežios daržovės (agurkai, pomidorai, baltagūžiai kopūstai) bei puodelis kavos arba arbatos be cukraus.