Plovas su vištiena
Jums reikės:
* 200 g ryžių,
* 1 morkos,
* 1 svogūno galvutės,
* 500 g vištienos filė,
* 2 valg. šaukštų augalinio aliejaus,
* druskos,
* maltų juodųjų pipirų.
Paruošimas:
Ryžius nuplaukite ir užmerkite 15 minučių karštame vandenyje. Morkas nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite stambia trintuve. Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais.
Didelėje aukštoje keptuvėje arba puode su storomis sienelėmis įkaitinkite augalinį aliejų ir lengvai apkepinkite smulkintus svogūnus su morkomis. Sudėkite vištienos filė ir gerai pakepinkite. Apibarstykite druska ir pipirais.
Nuo ryžių nupilkite vandenį ir suberkite juos ant vištienos su daržovėmis. Užpilkite karštu vandeniu, užvirinkite, pasūdykite, uždenkite dangčiu ir virkite ant silpnos ugnies tol, kol ryžiai visiškai išvirs. Esant būtinybei, galima truputėlį įpilti vandens. Išvirusį plovą sumaišykite ir pagardinkite prieskoniais.
Skanaus!!!
***
Vištienos salotos
Jums reikės:
200 g keptos, virtos ar rūkytos vištienos,
150 g konservuotų obuolių,
3 šaukštai majonezo,
pagal skoni druskos.
Paruošimas:
Vištieną supjaustoma mažais gabalėliais, obuoliai susmulkinami, viskas sumaišoma su majonezu.
Skanau!!!
***
Sveikos vištienos salotos
Reikės:
1/2 virtos vištos filė
3 marinuoti agurkai
1 saldžioji paprika
200 g salotų
2 šaukštai sojų padažo
1 šaukštas krienų arba garstyčių
2 šaukštai natūralaus jogurto
1 šaukštelis citrinos sulčių
petražolių
pipirų
Kubeliais supjaustykite vištieną, agurkus ir paprikas, sumaišykite su pipirais, sojų padažu ir citrinos sultimis. Į salotinę sudėkite suplėšytas salotas, ant jų vištienos salotas. Viską užpilkite jogurtu, sumaišytu su krienais arba garstyčiomis. Papuoškite petražolėmis. Skanaus!
***