Traškios salotos su sultinga vištiena ir kietojo sūrio prieskoniu. Tai dar vienas nesudėtingas receptas, kuris pranoksta lūkesčius. Jei mėgstate parmezaną, šios salotos jums tikrai patiks. Ant salotų patiekiamas vištienos kepsnys papildys jūsų racioną baltymais, tad šis patiekalas yra puikus pasirinkimas sportininkams. Norint, kad vištiena išliktų sultinga ir neišsausėtų, pasinaudosime keliomis gudrybėmis: marinatui naudosime natūralų jogurtą, kepsime karštoje orkaitėje kuo trumpiau ir pasūdysime mėsą vos prieš pradedant kepti. Svarbiausia, neperkepti mėsos. Beje, šios salotos yra gan neįnoringas receptas, tad galite jį keisti ir labiau pritaikyti sau: naudoti kitokias salotas, vištieną ruošti pagal pamėgtą receptą, nedėti paprikų ar česnako, naudoti labiausiai mėgstamas žoleles ar salotų užpilą. Taigi, ar pasiruošę išmėginti šias skanias ir lengvas salotas?
Jums reikės (2 porcijoms):
- 1 vištienos krūtinėlės;
- Gūžinės Iceberg salotos (apie 1/4 ar 1/3 salotos);
- 2 vidutinių pomidorų;
- 1 mažas agurkas (arba trečdalis ilgavaisio agurko);
- 1/3 raudonosios paprikos;
- 4 š. Tarkuoto Džiugo sūrio.
Užpilui:
- 1 š. alyvuogių aliejaus;
- Citrinos sulčių;
- Česnako;
- Šiek tiek džiovintų žolelių: raudonėlio, baziliko, čiobrelio (galite naudoti itališką ar provanso žolelių mišinius);
- Druskos ir pipirų.
Vištienos marinatui naudojau: 1 š.natūralaus jogurto; 1 š. alyvuogių aliejaus; 1 š. citrinos sulčių; 2-3 skilteles česnako; ½ a.š. saldžiosios paprikos miltelių; ¼ a.š. aitriosios paprikos miltelių; ½ a.š. ciberžolės; ½ a.š. džiovinto čiobrelio; ir po žiupsnelį kitų žolelių: baziliko raudonėlio, dašio.
Gaminimas:
Visų pirma, reikia paruošti vištieną: tiesiog krūtinėlę perpjaukite pusiau (geriau naudoti vidutinio dydžio ar mažą krūtinėlę, nes mėsos gabalėliai nebus per stori) ir pamarinuokite – visus ingredientus tiesog sumaišykite ir įtrinkite jais vištieną. Uždarykite į orui nepralaidų indą ir palikite šaldytūve apie 1 valandą. Žinoma, jei neturite laiko, pakaks vištieną palaikyti, kol pagaminsite salotas. Salotas tiesiog suplėšome, daržoves susmulkiname, pasiruošiame užpilą ir kartu su tarkuotu sūriu supilame ant daržovių, gerai išmaišome. Vištienos gabalėlius, prieš pat kepant, pasūdome, kepame orkaitėje apie 200-220 laipsnių karštyje apie 20 minčių. Iškepus, tiesiog supjaustome ir patiekiame ant salotų.
Skanaus!
Maistinė vertė (1 porcijos):
Kalorijos | 433 kcal |
Baltymai | 36 g |
Riebalai | 25 g |
– nesotieji | 16 g |
– sotieji | 7 g |
Angliavandeniai | 10 g |
– iš kurių cukrus | 6 g |
– ląsteliena | 2 g |