Cinkas įeina net į 80 fermentų, dalyvaujančių įvairiose organizmo reakcijose, sudėtį. Taip pat yra svarbus gebėjimui matyti tamsoje ir įtrauktas į insulino gamybos procesą. Stiprina imunitetą, susitvarko su virškinimo problemomis, taip pat dalyvauja ląstelių augimo ir atsistatymo procesuose.
Nauda:
- Didina imutitetinės sistemos atsparumą,
- Padeda greičiau užgyti žaizdoms,
- Kovoti su sloga ir uždegimais,
- Atlieka svarbu vaidmenį deginant angliavandenius, alkoholi ir riebiąsias rūgštis.
- Cinkas būtinas žmogaus augimui ir lytiniam brendimui,
- Cinkas atsako už vyrų vaisingumą ir reguliaru jo hormonų pasigaminimą,
- Svarbus ląstelių atsinaujinimo procesams.
Trūkstant:
- Trūkumas sukelia organizmo augimo atsilikimą,
- Sukelia lytinės funkcijos sutrikimus,
- Sutrikdo kraujodaros procesus,
- Sutrikdo kaulinio audinio susidarymo procesus.
Cinko galima rasti: mėsoje, sūryje, kruopose, riešutuose, arbatoje, piene, obuoliuose, kriaušėse, vyšniose, bulvėse, kopūstuose, krevetėse, grybuose (voveraitės ir kazlėkai).